... een frisse zomerbries ....

 

Bewustzijn in Beweging

 

Cursussen en workshops

waar je van opkikkert.

 

Voor jong en oud!

U vindt ons ook op facebook

 

Mindful in beweging

 

Ook succesvol van toepassing in schoolprogramma's

of bij instellingen

 

Veerkracht

Kinderen met een korte concentratieboog, gevoelige kinderen, teruggetrokken en rustige kinderen, of juist met bewegingsonrust. We herkennen ze allemaal, zoveel kinderen, zoveel verschillende manieren van omgaan met de externe prikkels van alledag.

In de wereld van kinderen/tieners veranderen de omstandigheden vele malen per dag. Dit gebeurt op school, verenigingen, vriendjes, thuis, multimedia. Het begrijpen en het beleven in de wereld om hen heen komt voortdurend onder druk te staan. Door al deze prikkels kunnen gevoelens en gedrag steeds veranderen. Het vraagt veel van het vermogen én de veerkracht van kinderen.

TWIRRE biedt trainingen en workshops die gericht zijn op het versterken van deze veerkracht. Zowel fysiek als mentaal, ongeacht de kenmerkende expressie van het kind. De combinatie van bewegen en mindfulness (aandacht), actief afgewisseld met pure ontspanning, is het handelsmerk van onze trainingen.

Programma’s

TWIRRE biedt diverse eenmalige workshops en langer lopende trainingen voor kinderen en tieners. Voor scholen en instellingen worden speciale maatwerk-programma’s samengesteld. Ervaringsleren staat hierbij voorop, aangevuld met enige theoretische onderbouwing.

Met een mix van moderne beweegstijlen stimuleren we het lichaamsbewustzijn en de souplesse van de deelnemers. Ontspanningsoefeningen bevorderen de mentale veerkracht en verminderen de stress beleving. Het accent ligt altijd op een dieper niveau: zelfbewustzijn en zelfvertrouwen, stimuleren van samenwerken, inzicht in het eigen functioneren en hoe zich dat verhoudt tot anderen.

 

Twirre specifiek

 

Onze werkwijze kenmerkt zich door een speelse en uitdagende opbouw van de lessen, uiteraard afgestemd op de specifieke doelgroep. Ervaringsleren staat hierbij voorop, aangevuld met (enige) theoretische onderbouwing.

 

Bij kinderen focussen we ons vooral op de ontwikkeling en niet op het bijwerken van tekorten. Ons idee is dat het bijwerken van tekorten het gevoel van ‘slachtofferschap’ bij kinderen heel erg in de hand werkt.

Om dezelfde reden leggen we het accent nooit op pesten(gedrag), maar belichten we juist de andere kant van de medaille: respecteren en elkaar waarderen.

 

Eenvoud, plezier met elkaar, jezelf mogen zijn, natuurlijke beleving, respect en vertrouwen,no-nonsense aanpak en creatieve werkvormen kenmerken de trainingen van TWIRRE.

 

Vooorbeelden

Enkele voorbeelden van trainingen zijn:

What’s-Upp, als variant op de digitale Whats-app, zoeken we aansluiting bij de belevingswereld van tieners. Luisteren, samenwerken in bewegen, mondelinge communicatie, ontspannen samenzijn zonder te praten, groepsvorming. Zomaar wat onderwerpen.

 

Relaxation, spannen en ontspannen op basis van zelfvertrouwen. Bewegen en relaxen voor concentratie en creativiteit stimulering. In tijden van tentamens/examens vaak een hele uitkomst.

 

Respecttraining, de eigenheid (kwaliteit) van de deelnemers, samenwerken in balansoefeningen, veiligheid en geborgenheid, de andere kant van de lijn, vertrouwen krijgen en geven.

 

Dat kan ik wel, ontdekken in ontspannen en ongedwongen sfeer van de fysieke mogelijkheden, improviseren en uitdagen in beweeglijkheid, chillen en in stilte eens niets moeten, voor de broodnodige ontspanning.

 

Dankjulliewel voor de fijne workshops!


Waarom was het zo waardevol voor ons? :
- elk kind was bij jullie uniek maar wel binnen de regels van de groep!
- de kinderen leerden dat het belangrijk was rekening te houden met elkaar.
- jullie leerden hun op een speelse manier samen te werken
- jullie leerden hoe ze op een fijne manier rustig te worden.
- het was spel en bewegen gewoon omdat het fijn was /is om te doen!
Vooral voor groep 3,4 een fijne manier om een groep te vormen, leren samen te werken, ervaren dat elk kind even belangrijk is.
Nog maals bedankt!

Ook de stenen vormden een mooie afsluiting!

Groetjes Judith

 

 

 

Enkele reacties van deelnemers